We maken hier onderscheid tussen vervoer bij activiteiten die de ASVO onderneemt en andere activiteite

Activiteiten van de ASVO

De huidige praktijk: bij elke activiteit geeft Ti-Jo aan dat u bij het aanmelden ook aan kunt geven of u vervoer nodig heeft of zelf vervoer aanbiedt. Ti-Jo inventariseert dan de vraag en het aanbod en zorgt voor oplossingen.

Deze manier van werken is redelijk omslachtig. Het zou veel eenvoudiger kunnen, als de leden dit onderling met elkaar kunnen regelen.

De nieuwe praktijk: (nog toekomstmuziek, maar toch).

Op de vernieuwde website wordt een mogelijkheid gecreëerd waarmee leden vervoer kunnen vragen of juist aanbieden. Met een simpele druk op een knop wordt dan het vervoer geregeld. 

Andere activiteiten dan ondernomen door de ASVO

(Onderstaande informatie is overgenomen uit de Informatiegids voor senioren van ONS WELZIJN)

Reist u met een eigen vervoermiddel of zelfstandig met het openbaar vervoer? Dan hebben we enkele aandachtspunten en handige tips voor u. Ook als dat niet meer gaat, zijn er diverse oplossingen. U kunt familie, buren of vrienden vragen om met u mee te gaan naar de supermarkt, de dokter of de bibliotheek. Ook kunt u iemand vragen mee te reizen met de bus of de trein. Daarnaast zijn er diverse andere vervoersmogelijkheden om mobiel te blijven.

Gehandicaptenparkeerkaart

Bent u mindervalide? Misschien kunt u dan gebruik maken van een gehandicaptenkaart. U kunt deze aanvragen bij uw gemeente. Daar wordt beoordeeld of u hiervoor in aanmerking komt.

Rolstoelauto huren

Sommige autoverhuurbedrijven verhuren speciale rolstoelauto’s. Als mindervalide met een scootmobiel of rolstoel kunt u dan toch alleen of samen op stap. Ook de Zonnebloem biedt vervoer op dit gebied aan.

(kijk hiervoor op www.zonnebloem.nl)

Openbaar vervoer

Voor algemene reisinformatie over openbaar vervoer belt u:

0900 92 92. Kijk ook op www.ikwilvervoer.nl

OV-chipkaart

De OV-chipkaart is het betaalmiddel waarmee u in Nederland per trein, bus, tram en metro. Kijk voor meer informatie en het aanvragen ervan op www.ov-chipkaart.nl Met deze kaart kunt u ook reizen in de honderdzeventig Buurtbussen die door de dunbevolkte gebieden rijden. Kijk op: www.buurtbus.nl

OV-begeleiderskaart

Kunt u vanwege een beperking niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen? Met een OV-Begeleiderskaart reist één begeleider gratis met u mee in trein, metro, tram en bus. U kunt een OV-Begeleiderskaart aanvragen bij Argonaut. Bel 030-2354661 of kijk op www.argonaut.nl

Speciale vervoersdiensten

Regiotaxi

Regiotaxi is vervoer van deur tot deur en wordt verzorgd door taxibedrijven. Mensen met een Wmo-indicatie reizen voor aantrekkelijk tarief. Ook mensen met een beperking zonder zo’n indicatie kunnen van regiotaxi gebruik maken. U wordt thuis opgehaald en naar uw plaats van bestemming gebracht. U mag maximaal 25 km per rit reizen.

Mensen met een Wmo-indicatie kunnen verder dan 25 km reizen als het gaat om een rit naar bijvoorbeeld een ziekenhuis of station (puntbestemming). Voor meer informatie kunt u terecht op:

www.regiotaxinoordoostbrabant.nl

Valys: vervoer buiten uw eigen regio

Valys is bestemd voor mensen met een mobiliteitsbeperking die verder willen reizen dan 25 kilometer. Om van Valys gebruik te kunnen maken, heeft u een Valys-pas nodig. Als Valys-pashouder krijgt u jaarlijks een Persoonlijk Kilometerbudget (PKB) waarmee u tegen een aantrekkelijk tarief veilig en comfortabel van deur tot deur kunt reizen met trein en taxi. U kunt een Valys-pas aanvragen op www.valys.nl

De wijkbus in gemeente Oss

Is Oss rijdt een wijkbus in plaats van de stadsbussen. De wijkbus maakt een grote ronde door Oss en komt langs veel voorzieningen,

het centrum en het station. De wijkbus is alleen voor inwoners van Oss en valt niet onder het openbaar vervoer. Uw OV-kaart is dus niet geldig. Kijk voor tarieven, route en vertrektijden op www.oss.nl

Vervoersdiensten via Ons Welzijn

Ons Welzijn biedt ook speciale vervoersdiensten die door vrijwilligers worden verzorgd. U kunt hier alleen gebruik van maken wanneer reizen naar belangrijke voorzieningen zoals winkels, de huisarts, het ziekenhuis of het theater niet meer lukt, u niet kunt terugvallen op familie, buren en vrienden en een reguliere taxi te duur is.

Vervoer op maat Oss

Deze vervoersdienst is alleen voor inwoners van de gemeente Oss. Bel voor meer informatie 088-3742525  of stuur een email naar:

graaggedaan@ons-welzijn.nl

BoodschappenPlusBus / SAMEN-UITBUS

U wordt thuis opgehaald met de bus en gaat samen met anderen winkelen of een dagje uit naar een museum of mooie plekken in de regio. De BoodschappenPlusBus rijdt in Uden en Veghel en bijbehorende dorpen en daarnaast in Heeswijk-Dinther-Loosbroek en Vorstenbosch. De SAMEN-UITbus rijdt in Oss en bijbehorende dorpen en daarnaast in Heesch en Nistelrode. U kunt deze dienst bereiken via telefoon: 088 – 3742525

MEER INFORMATIE

Heeft u vragen over de verschillende mogelijkheden op het gebied van vervoer en mobiliteit? Dan kunt u hierover uiteraard contact opnemen. Hieronder vindt u de contactgegevens voor de gemeente Oss:

Gemeente OSS

Toegang zorg en welzijn

140412

www.oss.nl