1.    Sociaal-cultureel centrum De Binnenstad, Sint Barbaraplein 6 te Oss, tel. 0412 638897.

1.1. Bewegen op muziek

Elke woensdag van 11:45 tot 13:00 uur een leuke uitdaging voor iedereen die dansen en bewegen op een andere manier wil ervaren. Een interculturele activiteit in De Binnenstad waarbij muziek en dansstijlen van alle culturen kunnen worden gecombineerd.

1.2. Line Dance (met aanmelding)

Linedance is een plezierige vorm van individuele dans en kent een grote variatie aan danspassen. Je bent tijdens het line dansen niet afhankelijk van een danspartner, maar toch dans je in groepsverband. Je staat in rijen naast, voor en achter elkaar.

1.3. Gymgroep op maat (met aanmelding)

Deze gymnastiekgroep is bedoeld voor mensen met lichamelijke beperkingen. In deze groep wordt speciaal rekening gehouden met ieders (on-)mogelijkheden. U kunt vrijblijvend een bezoek brengen aan de groep.

  • Medifit bewegingscentrum Oss

Medifit

Opaalweg 168
5345 SC Oss

T.: 0412 636 234*
E.: info@medifitoss.nl

  • Medifit Fitness voor 55+’ers

Wilt u uw conditie op peil houden? Werken aan spierbehoud? Fit en vitaal blijven op een manier die past bij uw leeftijd? Dan zijn de fitnessprogramma’s voor 55+’ers iets voor u. Medifit in Oss biedt u de juiste begeleiding. Fitness en training op oudere leeftijd gaan uitstekend samen. Niemand is te oud om voor zijn of haar eigen lichaam te zorgen! Een actieve levensstijl helpt u niet alleen om u fit en vitaal te voelen, maar kan bovendien de kans op blessures verkleinen.

Voordat u deelneemt aan een fitnessprogramma voor 55+’ers, nodigen we u uit voor een intake. Tijdens die intake bepalen we uw conditie en bespreken we uw huidige activiteiten, levensstijl en eventuele medische klachten. Ook voeren we enkele kleine fitheidstests uit.

Onze intake is zo uitgebreid, omdat aandacht voor de mens centraal staat in onze werkwijze. We willen veel van u weten, om u een trainingsschema aan te kunnen bieden dat exact past bij waar u behoefte aan heeft.

  • Medifit Vrij Trainen

Komt u niet toe aan een vast sportmoment? Dan is het vrije fitnessprogramma van Medifit een oplossing. U sport op het moment dat het ú uitkomt.

Werkwijze

U traint zelfstandig, op het moment dat het u past, in onze sportruimtes. Vanzelfsprekend heeft u de beschikking over alle faciliteiten in ons sportcentrum.

Uitgebreide intake

Bent u nieuw bij Medifit? Dan houden we een uitgebreide intake. Hierin bespreken we uw levensstijl en meten we uw conditie en lichamelijke prestaties.

Trainingsschema op maat

Onze intake is zo uitgebreid, omdat aandacht voor de mens centraal staat in onze werkwijze. We willen veel van u weten, om een trainingsschema samen te kunnen stellen dat precies bij u past. Tijdens de eerste drie trainingen begeleiden we u persoonlijk, zodat u precies weet hoe u de oefeningen op de juiste wijze uitvoert.

Nieuw trainingsschema

Iedere drie maanden bekijken we in hoeverre u uw persoonlijke doelen hebt behaald. Zo nodig stellen we een nieuw trainingsschema op met nieuwe doelen en uitdagingen.

Maandag08.00 – 10.00 uur13.30 – 22.00 uur
Dinsdag08.00 – 16.00 uur18.00 – 22.00 uur
Woensdag08.00 – 22.00 uur
Donderdag08.00 – 15.00 uur16.30 – 22.00 uur
Vrijdag08.00 – 17.00 uur
Zaterdag09.00 – 11.00 uur

Kosten

De kosten voor vrij fitnessen zijn afhankelijk van uw abonnementsvorm. Bij een Small Fit-abonnement betaalt u € 35 per maand. Bij een Large Fit-abonnement betaalt u € 57,50 per maand. Ook is het mogelijk uw 10-Rittenkaart te gebruiken.

Aanmelden

Wilt u meer weten over vrij fitnessen? Of wilt u zich aanmelden? Stuur een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u ons ook even bellen: 0412 – 63 62 34.

  • Medifit VitaalFit

Bent u 55-plusser? En vindt u het belangrijk om fit en vitaal te blijven? Dan is VitaalFit echt wat voor u. In dit Medifit-programma werkt u gedoseerd aan uw conditie, onder deskundige leiding van een ervaren trainer. Een doeltreffende én leuke manier voor senioren om fit te blijven!

Werkwijze

Bij VitaalFit werkt u aan de hand van afwisselende trainingen gericht aan uw conditie en fitheid: van ontspanningsoefeningen in de zaal tot en met circuittrainingen. Bovendien sluiten we iedere training af met een gezamenlijke groepstraining. Het programma VitaalFit loopt het hele jaar door: u kunt dus iedere maand instromen.

Fit en beweeglijk

Door het volgen van ons programma voelt u zich fit en beweegt u makkelijker. En heeft u een klacht? Dan kunt u snel bij onze fysiotherapeuten terecht.

Bewegen op uw eigen niveau

We bieden meerdere groepen aan op verschillende tijdstippen. Zo kunt u bewegen op uw eigen niveau. Bent u sportief of wilt u vooral rustig bewegen? Of kunt u alleen maar op een bepaald tijdstip? Samen kiezen we een groep die het beste past bij uw persoonlijke doelstelling.

Gezelligheid

De vitaalfit-groepen zijn hechte groepen. Maar de deelnemers ontmoeten ook graag nieuwe senioren! Naast het bewegen gaat het ook om onderlinge gezelligheid. Bovendien ontmoet u leeftijdsgenoten die net als u graag fit zijn en blijven. En na het sporten? Dan wordt er natuurlijk vaak nagepraat onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee.

Twijfelt u? Doe dan mee met een gratis proefles!

Maandag11:00 – 12:00 uur
Woensdag10:00 – 11:00 uur
11:00 – 12:00 uur
14:00 – 15:00 uur
15:00 – 16:00 uur
Donderdag08:00 – 09.00 uur
09:00 – 10:00 uur
11:00 – 12:00 uur
14:00 – 15:00 uur
15:00 – 16:00 uur
Vrijdag15:00 – 16:00 uur

Wilt u meer weten over deze programma’s? Of wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u ons ook even bellen: 0412 – 63 62 34.

  • Medifit Afvallen met Medifit

Wilt u gewicht verliezen? Op een gezonde en verantwoorde manier afvallen? En kunt u daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken? Afvallen met Medifit in Oss kan dat steuntje zijn. Daarnaast is dit programma bij uitstek geschikt voor mensen met diabetes.

Werkwijze Afvallen met Medifit

Afvallen met Medifit is een groepsprogramma, waarin iedere deelnemer aan zijn of haar eigen persoonlijke doelen werkt. U traint onder begeleiding van een team ervaren begeleiders, zoals fitnesstrainers, een personal trainer, fysiotherapeuten, een psychosomatisch fysiotherapeut en diëtisten van kobussen en Cleveringa. Samen werken we aan:

Minder kilo’s

Betere conditie

Meer kracht

Gezonde voeding en beweging

Afvallen met Medifit is ook geschikt voor deelnemers met een fysieke beperking, zoals knie-, schouder- of nekklachten.

Motivatie

In deze beweeggroep is motivatie een belangrijk element. Het feit dat u in een groep gelijkgestemden traint, helpt u bij het vinden en vasthouden van de juiste drive. Daarnaast is plezier in het sporten een belangrijk onderdeel van de lessen.

Eens per maand plannen we voor alle groepen een outdooractiviteit: we organiseren een bootcamp of bezoeken een sportvereniging (waar u bijvoorbeeld inspiratie kunt opdoen voor ná ons programma). Mede daardoor bent u straks nog beter in staat om uw nieuwe, gezonde levensstijl vast te houden.

Persoonlijke intake

Voordat u instroomt, brengen we tijdens een persoonlijk intakegesprek uw fysieke en mentale gezondheid in kaart. Ook bepalen we samen uw einddoel en delen we de weg daarnaartoe op in haalbare stappen. De intake vormt uiteindelijk de basis voor uw persoonlijke trainingsschema.

Drie onderdelen

Het Afvallen met Medifit-programma bestaat uit drie onderdelen:

Trainingsprogramma12 weken lang traint u twee keer per week in een groep van maximaal 12 personen. We passen uw programma tussentijds regelmatig aan (afhankelijk van uw vorderingen).

VoorlichtingWe helpen u bij het vormgeven van een gezonde levensstijl. Van onze fysiotherapeut krijgt u bruikbare tips waar u in het dagelijks leven direct profijt van hebt.

ZelfmanagementU krijgt inzicht in wat er komt kijken bij een voor u gezonde levensstijl. We kijken hierbij naar beweging, voeding en gedrag.

Tijden Afvallen met Medifit

Afvallen met Medifit vindt plaats op de volgende dagen en tijden:

Groep 1:Maandag + woensdag20.00 – 21.00 uur
Groep 2:Dinsdag + donderdag20.00 – 21.00 uur
Groep 3:Maandag + donderdag19.00 – 20.00 uur
Groep 4:Dinsdag + vrijdag09.00 – 10.00 uur

Kosten

De kosten voor Afvallen met Medifit zijn erg afhankelijk van uw zorgpolis. Er zijn namelijk mogelijkheden om de kosten voor deelname (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

Neem gerust contact met ons op, dan bekijken we samen wat voor u de kosten zijn: 0412 63 62 34.

Wit u meer weten over Afvallen met Medifit of u direct aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@medifitoss.nl. Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonisch stellen: 0412 63 62 34.

  • BrabantZorg Fit

Voor vragen over plaats, tijd, kosten

088 – ​998 5555

Ma t/m vrij van 08:30 tot 17:00

Ouderen die graag in beweging blijven kunnen gebruik maken van BrabantZorg Fit. BrabantZorg Fit biedt sportprogramma’s waarbij individueel en groepsgewijs geoefend of gefitnesst kan worden. Deelname aan BrabantZorg Fit staat los van ziek zijn of een verblijf in het verpleeghuis. U kunt hier zonder medische indicatie terecht.

BrabantZorg Fit biedt u verschillende oefenmogelijkheden. Zo is er groepsfysiotherapie voor mensen met NAH, COPD of bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson. Deze groepen staan onder begeleiding van de fysiotherapeut. Er wordt gerichte therapie gegeven die door uw verzekering vergoed kan worden.

BrabantZorg Fitness

Er zijn BrabantZorg Fitnessgroepen onder begeleiding van bewegingsbegeleiders. Hiervoor zijn meerdere oefenapparaten beschikbaar waarop onder andere virtueel gesport kan worden. U wordt vooraf gescreend door een fysiotherapeut en kunt vervolgens direct aan de slag. Voor de fitnessgroepen wordt een eigen bijdrage gevraagd. In onze beweegtuin is het mogelijk op eigen initiatief of onder begeleiding van een deskundige te bewegen.

Ontmoetingsplek voor ouderen

BrabantZorg Fit is meer dan alleen een oefenruimte waar u kunt werken aan uw conditie en spierkracht. BrabantZorg Fit is een ontmoetingsplek. Samen bewegen stimuleert en geeft gezelligheid. Terwijl u aan uw gezondheid werkt kunt u sociale contacten opbouwen en onderhouden.

  • Plein Zwanenberg

Gezondheidslaan 1
5342 JW Oss
E info@pleinzwanenberg.nl

Wilt u telefonisch contact dan belt u met het telefoonnummer van de gewenste zorgaanbieder.

Er zijn veel redenen om te sporten. Denk naast fitheid en gezondheid bijvoorbeeld aan medische redenen, zoals overgewicht, zwangerschap, COPD en reuma. Wat uw motivatie ook is: bij ons kunt u terecht voor een beweegprogramma dat op u en uw gezondheid is afgestemd. De beweeggroepen van Fysioplus hebben allemaal als doel: verantwoord bewegen voor mensen met een bepaalde aandoening of beperking. In sommige gevallen hebben de deelnemers aan de beweeggroepen een individueel traject doorlopen (meestal begeleid door een fysiotherapeut). Zij stromen daarna in een beweegroep in die bij hen past.
Fysioplus verzorgt de volgende beweegroepen: • Afvallen (ook voor diabetici) • COPD (longrevalidatie) • Hartrevalidatie • NAH (niet-aangeboren hersenletsel) • MentaalFit • SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten) • Reuma • Valpreventie • ZwangerFit Verder verzorgen we verschillende reguliere fitnessgroepen.

Fitness

Voor de een is fitness een manier om lekker fit te blijven, de ander wil juist heel gericht kracht en conditie opbouwen. Bij Fysioplus kan het allebei. Wat uw reden of motivatie ook is: fitness bij Fysioplus betekent ‘verantwoord bewegen’. We hebben alle faciliteiten in huis: een krachtzaal, een cardiozaal en een oefenzaal. Toch zijn we geen traditionele sportschool. Bij ons bijvoorbeeld geen harde muziek en grote spiegels.


Uitgebreide intake

Bent u nieuw bij Fysioplus? Dan houden we een uitgebreide intake. Hierin bespreken we uw levensstijl en meten we uw conditie en fysieke gezondheid.


Trainingsschema op maat

Onze intake is zo uitgebreid, omdat aandacht voor de mens centraal staat in onze werkwijze. We willen veel van u weten, om een trainingsschema samen te kunnen stellen dat precies bij u past. Tijdens de eerste drie trainingen begeleiden we u persoonlijk, zodat u precies weet hoe u de oefeningen op de juiste wijze uitvoert.


Vrij sporten

Sporten kan onder begeleiding van een fysiotherapeut of sportinstructeur, maar vrij sporten is uiteraard ook mogelijk. Hiervoor hebben we vaste trainingstijden.

Medische fitness

Fitness met een plus: het is mogelijk bij Fysioplus. Door onze expertise zijn we in staat om vorm te geven aan specifieke training en begeleiding. Hiermee kunnen we u helpen om toch aan fitness te doen, waarbij we rekening houden met uw beperking. Dat voelt wel zo veilig. Onze persoonlijke aandacht en begeleiding staat hierbij voorop.

Seniorenfitness

Lekker bewegen, lekker in je vel. Ouder worden brengt soms ongemakken, maar ouder worden maakt het ook belangrijk om goed voor uw lijf te zorgen. Onze kleinschalige seniorenfitness maakt dit mogelijk. Bij ons werkt u gedoseerd aan uw conditie, onder deskundige leiding van een ervaren trainer. Een doeltreffende én leuke manier om fit te blijven! Het Seniorenfitnessprogramma loopt het hele jaar door. Via afwisselende trainingen werkt u gericht aan uw conditie en fitheid: van ontspanningsoefeningen in de zaal tot circuittrainingen. Meestal wordt de training afgesloten met een groepstraining.

Kleine groepen, een intake op maat, een gezellig kopje koffie na afloop zijn een aantal onderdelen van onze seniorenfitness. Het resultaat van Seniorenfitness: u voelt zich fitter en u beweegt gemakkelijker. Bovendien ontmoet u andere ouderen die net als u graag fit zijn en blijven!

  • Drie Essen Oss

Drie Essen bevindt zich ook in Oss. Deze locatie is gelegen op de Talentencampus en kenmerkt zich door de kleinschaligheid van het bassin. Het instructiebad is acht bij vijftien meter en geheel voorzien van een beweegbare bodem. Hierdoor is het bad geschikt voor een grote variatie aan doelgroepen. Iedereen is welkom bij Drie Essen, van jong tot oud!

Drie Essen OssNelson Mandelaboulevard 34
5342 CZ Oss
T. 0412-782578
oss@drie-essen.nl
IBAN: NL27RABO0310146496

Openingstijden

Maandag09:00 – 21:00
Dinsdag09:00 – 20:00
Woensdag09:00 – 21:00
Donderdag09:00 – 21:00
Vrijdag09:00 – 19:00
Zaterdag08:00 – 16:00
ZondagGesloten

Wij zijn Drie Essen

Een familiebedrijf dat zorgt voor zwem- én werkplezier. Dat zijn wij.

Vanaf het moment dat Drie Essen begon met een klein badje in Erp, hebben we altijd voor ogen gehad dat alle zwemmers met plezier bij ons komen zwemmen. Dat ze met een glimlach naar Drie Essen komen en met een nóg grotere glimlach naar huis gaan.

Inmiddels zijn we meer dan 25 jaar en ruim 10 locaties in binnen- en buitenland verder. En we hebben nog steeds één doel: volop zwem- en werkplezier voor iedereen bij Drie Essen, altijd!

Meer Bewegen voor Ouderen

Wilt u uw spieren en gewrichten soepel houden en tegelijkertijd de gezelligheid opzoeken? Dan bent u bij onze MBvO lessen aan het juiste adres! En om het extra fijn voor u te maken, vullen we deze lessen ook nog eens aan met fijne watertemperaturen en leuke muziek. Een heerlijke activiteit, dachten wij zo! Samen zorgen we ervoor dat u lekker fit en in beweging blijft.

Alle senioren mogen deelnemen aan MBvO. Het is wel belangrijk dat u voldoende fit en zwemvaardig bent. Uiteraard hebben we onze lessen volledig afgestemd op- en toegankelijk gemaakt voor uw leeftijd.

Prijzen

Prijs per maand (1 x p/week)€ 23,45
Prijs per maand (2 x p/week)€ 39,75

Tijden

Maandag14:15 – 15:00
Dinsdag11:00 – 11:45
Donderdag14:15 – 15:00